Hieman tästä blogista

 Jännittävää! Olen jo jonkin aikaa suunnitellut alkavani kirjoittaa blogia, mutta nyt kello kolmelta aamuyöllä käyn tuumasta toimeen.

Opiskelen suomen kieltä, kotimaista kirjallisuutta, tietokirjallisuutta ja viestintää. Sitten kun joskus olen iso, haluaisin kirjoittaa kirjoja ja työskennellä kustantamossa editoimassa ja oikolukemassa muita mestariteoksia. Enkä liene ainoa! Harjoittelupaikan saaminenkin on työn ja tuskan takana.

Suomalaiset kirjoittavat paljon, ja lukevatkin kiitettävästi. Meillä on melko rikas kirja-ala väkilukuumme nähden. Hyviä kirjoja ei kuitenkaan ikinä ole liikaa, joten jos mielessäsi on mahtava idea kansien väliin talletettavaksi, kannattaa pyrkiä toteuttamaan se!

Aion kirjoittaa ainakin kirjoittamisesta, kirjoitusharjoituksista, kirjoittajakoulutuksista, arvostelupalveluista, lukemisesta, kirjoittamisen esteistä, erilaisista kustantamoista, omakustantamisesta, erilaisista kirjallisuuden lajeista, oikeinkirjoituksesta, oikolukemisesta, editoimisesta, apurahoista ja kustannussopimuksista. Lisäksi haluan kertoilla omasta hakuprosessistani sekä niistä seikoista, jotka ovat parantaneet hakemuksiani, ansioluetteloani ja haastattelujani kustantamoon hakiessani.

Kommentoikaa ihmeessä, mistä muusta voisin etsiskellä tietoa ja kirjoittaa! En vielä tiedä kaikkea, mutta epäilen tämän blogin juurikin sen takia sopivan monelle kirjoittamisesta tai kustantamotyöstä kiinnostuneelle. Ainakin aloitan ohjeiden etsimisen ja kokoamisen aivan alusta, ideoinnista ja tiedonhausta itse käsikirjoituksen ja hakemusten työstämiseen.

Pidän käsikirjoituksia ja kustantamotyöhaaveita koskevat skriivailut erillään, jotta vain toisesta kiinnostunut lukija löytää helpommin kaipaamistaan aiheista blogitekstejä. 

Varoitan lopuksi, etten aio kovinkaan tarkkaan oikolukea näitä tekstejäni. Kunhan nyt selkoa saisi.

Kommentit

Suositut postaukset