Helsingin Kirjamessujen kirjoittamiseen ja kustantamiseen liittyvä ohjelma

Eilen saapui Helsingin Kirjamessujen messulehti postissa. Koska kustannustoimintaan ja kirjailijuuteen liittyvää ohjelmaa on ihastuttavan paljon, päätin listata täällä kiinnostuneille juuri tällaisesta ohjelmasta. Koko ohjelmaa voi selailla täällä. Hakukriteeriksi voi laittaa tietyn päivän tai vaikka teeman, esim "kirjoittaminen ja kustantaminen". Oma listaukseni ei ole täysin sama, sillä minun listallani ei ole ruotsinkielistä ohjelmaa eikä palkinto- tai kilpailuohjelmia tietokirjaraatia lukuun ottamatta ja toisaalta laitoin ylös hieman muitakin kiinnostavia ohjelmanumeroita. Harmittavan moni tapahtuma on päällekkäin, mutta osan voisi ilmeisesti katsoa jälkeenpäinkin netistä. Listaan tapahtumat päivän ja kellonajan mukaan.

Paikannimet "Töölö", "Hakaniemi" ja niin edelleen ovat siis alueita Kirjamessuilla, eli kaikki tapahtumat sijaitsevat Pasilassa Messukeskuksessa. 

Värikoodaan kirjailijuusaiheiset ohjelmat tummalla oranssilla, kustannusaiheiset tummanliilalla ja muut (ainakin itseäni) kiinnostavat tummalla turkoosilla. Värikoodaus ei tosin ole mitenkään yksiselitteinen, ja nähdäkseni näistä kaikista olisi hyötyä kaikille kirjailijoille ja kustannustoimittajille/kustantajille. 


Torstai

10.3011.00 Töölö  Haluatko kirjailijaksi?
Saara Tiuraniemi, Matias Kuokkanen, haastattelija Reetta Miettinen
"Oletko haaveillut kirjoittavasi kirjan? Mitä kaikkea esikoiskirjailijan tulee tietää? Kustantamojen ammattilaiset keskustelevat. Suomen Kustannusyhdistys"
(Saara Tiuraniemi on Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja. Matias Kuokkanen on Teoksen kustannustoimittaja. Reetta Miettinen on WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja.)


11.3012.00 Töölö  Näkymätön kustannustoimittaja?
Johanna Laitinen, Salla Pulli, Ulla-Maija Paavilainen, haastattelija Ulla Paavilainen
"Kustannusala ja kustannustoimittajien ammattikuva on muuttunut viime vuosina mm. sähkö- ja äänikirjojen myötä. Keskustelemme työn moninaisuudesta, kustannustoimittajan osaamistarpeista ja niiden muutoksesta sekä kustannusalan kehityksestä. Kustannustoimittajien Yhdistys"
(Johanna Laitinen on Gummeruksen suomennetun kauno- ja tietokirjallisuuden kustantaja. Salla Pulli on Otavan kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö. Ulla-Maija Paavilainen on tunnettu kirjailija. Ulla Paavilainen on ilmeisesti hänkin kirjailija.)


12.0012.30 Kruununhaka  Tiedetori: Kuinka hyvä tiedekirja syntyy?
Mirkka Lappalainen, Oula Silvennoinen, haastattelija Tiina Raevaara
"Millainen on hyvä tiedekirja ja mitä sen tekeminen vaatii? Bestseller-historioitsijat keskustelevat kokemuksistaan ja näkemyksistään. Suomen tiedekustantajien liitto"
(Mirkka Lappalainen (FT) on historiantutkija ja tunnettu ainakin uutuusteoksestaan Smittenin murha. Oula Silvennoinen (FT) on historiantutkija ja tunnettu esimerkiksi teoksistaan Tuntematon Lauri Törni (2013) sekä Suomalaiset fasistit (2016). Tiina Raevaara (FT) on kirjailija ja tietokirjailija.)


12.0013.00 Kallio — Kirjakallion paneelikeskustelu: Totuus — Kiinnostaako se ketään?
Pasi Kivioja, Arttu Saarinen, Johanna Vehkoo
"Keskustelemassa salaliittoteorioista kirjan kirjoittanut Kivioja, polarisaatiotutkija Saarinen ja disinformaatioon erikoistunut toimittaja-kirjailija Vehkoo. KirjaKallio"


12.3013.00 Töölö — Keltaisen kirjaston kääntäjät
Einari Aaltonen, Helene Bützow, haastattelija Johanna Harkkila
"Keltainen kirjasto on tarjonnut suomalaisille laadukasta käännöskirjallisuutta maailmalta jo vuodesta 1954. Koe Keltainen kirjasto palkittujen suomentajien silmin ja kuule kirjasarjan uutuusteosten kääntäjiä. Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL, Tammi"
(Einari Aaltonen ja Helene Bützow ovat suomentajia. Johanna Harkkila on kirjailija, kääntäjä ja toiminut kustannusalallakin.)


12.3013.00 Kruununhaka  Tiedetori: Tietokirjailijat debatin pyörteissä
Leena Malkki, Veli-Pekka Tynkkynen, Tiina Sarja, haastattelija Katleena Kortesuo
"Monet aiheet, kuten ilmastonmuutos, maailmanpolitiikka ja ravinto, nostattavat voimakasta keskustelua. Millaista on kirjoittaa teoksia aiheista, jotka herättävät suuria tunteita ja synnyttävät debattia? Suomen tietokirjailijat ry"
(Leena Malkki on terrorismin tutkija ja kirjoittanut kirjan Mitä tiedämme terrorismista. Veli-Pekka Tynkkynen Venäjän ympäristöpolitiikan professori Aleksanteri-instituutissa, politiikan tutkija ja tietokirjailija. Tiina Sarja on tekniikan tohtori ja tietokirjailija. Katleena Kortesuo on tietokirjailija ja ollut mukana jopa kolmenkymmenen tietokirjan tekemisessä.)


14.0014.30 Hakaniemi — Digiajan tietosuoja ja pimeyden ytimeen (myös verkossa!)
Petteri Järvinen, Aarno Malin
"Tietotekniikka-asiantuntija Järvinen ja toimittaja Malin keskustelevat digiajan tärkeimmistä kansalaistaidoista ja internetin kauniista sekä rumasta puolesta sekä sen mahdollisuuksista että uhkista. Tammi, Atena"


17.0017.30 Suomenlinna — Päätoimittaja — Työtä sananvapauden arjessa
Riitta Korhonen, Hannu Ollikainen, haastattelija Touko Siltala
"Miten media toimii ja miksi? Kirjaan on haastateltu 17 entistä ja nykyistä päätoimittajaa. Siltala"
(Riitta Korhonen ja Hannu Ollikainen ovat kirjoittaneet kirjan Päätoimittaja — Työtä sananvapauden arjessa. Touko Siltala on Kustannusosakeyhtiö Siltalan kustantaja ja toinen perustajista.)


17.3018 Lonna — Äänikirjojen vuosi 2022 — Trendiraportti ja katsaus äänikirjatuotantoon
Sari Forsström, Liisa Riste
"Forsström BookBeatilta esittelee Äänikirjojen vuosi 2022 -raportin, joka avaa tietoja äänikirjojen käytöstä ja kuuntelutrendeistä. WSOY:n Riste kertoo, miten äänikirjoja tehdään ja miten niiden suosio näkyy heidän toiminnassaan. WSOY, BookBeat"


19.0019.30 Töölönlahti — Tietokirjan uudet muodot
Elsa Ervasti, Saija Huhtiniemi, haastattelija Sanni Koskela
"Tietokirjat taipuvat erinomaisesti äänikirjoiksi, ja ne ovat suosittua sisältöä Storytelissä. Esittelyssä alkuperäinen Juoksukoulu, Kävelykoulu ja Luovuuskoulu. Lemmikkejäkään ei unohdeta: Kymmenen käskyä -koirankoulutussarja on ollut lemmikkibuumin keskellä hurjan suosittu. Storytel Original"
(Elsa Ervasti on pitchaus-valmentaja. Saija Huhtiniemi on juoksuvalmentaja. Sanni Koskela on Starian Chief People & Culture Officer.)


Perjantai

10.3011.00 Hakaniemi — Käsikirjoituksesta kirjaksi (myös verkossa!)
Anna-Riikka Carlson, Johanna Laitinen, haastattelija Reetta Miettinen
"Miten käsikirjoituksen tie kirjaksi kustantamossa etenee? Mitä kustantaja tekee? Keskustelemassa kustantamojen ammattilaiset. Suomen Kustannusyhdistys"
(Anna-Riikka Carlson on WSOY:n kaunokirjallisuuden kustantaja. Johanna Laitinen on Gummeruksen suomennetun kauno- ja tietokirjallisuuden kustantaja. Reetta Miettinen on WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja.)


11.3012.00 Esplanadi — Tarinat bisneksessä — Leikkimielinen debatti
Taru Tujunen, Timo Berry, Jan Zapasnik, Olli Hietalahti, Helmi Saksala, Nuppu Stenros
"Lavalla Ellun Kanojen toimitusjohtaja Tujunen, luova johtaja Berry, Snacksizen käsikirjoittaja Zapasnik, rommikeisari, yrittäjä ja kirjailija Hietalahti sekä tietokirjailija Saksala. Vetäjänä Stenros. Alma Talent"


17.0017.30 Vallisaari — Hoitava lukeminen
Juhani Ihanus
"Voiko lukeminen hoitaa? Monitieteinen kirja avaa näköaloja lukemisen terapeuttiseen tai hoitavaan vaikutukseen. Vastapaino"
(Juhani Ihanus on kulttuuripsykologian tutkija ja tietokirjailija, jonka kirjasta Terapeuttinen kirjoittaminen kerroin jo tätä käsittelevässä blogipostauksessani.)


17.3018.00 Vallisaari — Ukko
Kati Tervo, Jari Tervo
"Kirjailijapariskunnan suurisydäminen kertomus siitä, miten nelijalkainen perheenjäsen muuttaa elämän ja maailman. Otava"
(Tervot eivät varmaan esittelyä kaipaa, mutta heidän koiransa elämäkerta kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta idealta!)


Lauantai

10.3011.00 Senaatintori — Suomen historian jännät naiset (myös verkossa!)
Maria Pettersson
"Historiaherkku suomalaisista naisista, joiden tarinan haluat kuulla. Atena"
(Maria Pettersson on toimittaja ja kirjailija, jonka epäillään plagioineen tässä teoksessa tutkijoita. Lähdemainintoja ei ole ollut tarpeeksi tarkasti, ja teksti on paikoin hyvin lainattua eikä omin sanoin kerrottua. Lisää esimerkiksi Helsingin Sanomissa.)


10.3011.00 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Kenestä saa kirjoittaa?
Jari Nissinen, Satu Vasantola, haastattelija Sami Hilvo
"Kirjailijan ammatin kulmakiviä ovat vapaus kuvitella ja asettua toisen nahkoihin. Meneekö jossain raja? Suomen Kirjailijaliitto"
(Jari Nissinen on näyttelijä ja käsikirjoittaja. Satu Vasantola on Helsingin Sanomien toimittaja ja kirjailija. Sami Hilvo on kirjailija ja kääntäjä.)


11.0011.30 Hakaniemi — Miten kirjan maailma rakentuu? (myös verkossa!)
Emmi-Liia Sjöholm, Max Seeck, Mikko Kuustonen, haastattelija Anni Hautala
"Olivatpa kirjat digitaalisessa muodossa tai painettuja, niiden viehätys perustuu samaan asiaan: kirjailijoiden kykyyn kuljettaa ihmisiä muihin maailmoihin. Miten kirjailijat ja kirjat pystyvät luomaan aivan omanlaisiaan todellisuuksia? BookBeat, WSOY"
(Emmi-Liia Sjöholm on kirjailija, ja häneltä on juuri julkaistu romaani Virtahevot. Max Seeck on kirjailija, elokuvatuottaja, käsikirjoittaja ja elokuvaohjaaja, jonka dekkareita oli Wikipedian mukaan vuoteen 2021 mennessä käännetty yli 40 kielelle. Mikko Kuustonen on laulaja-lauluntekijä, jolta on juuri ilmestynyt säveliä ja sanoja yhdistelevä Omaelämäkerta. Anni Hautala on radio- ja tv-juontaja.)


11.0011.30 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Kirjailijan elämää 1980-, 2000- ja 2020-luvuilla
Saila Susiluoto, Meri Valkama, Jouni Tossavainen, haastattelija Matti Kangaskoski
"Kirjailijaliitto täyttää tänä vuonna 125 vuotta. Millaista kirjailijan ammatissa työskentely on ollut eri aikoina? Haastattelussa 40 vuotta sitten alalle tullut Tossavainen, 20 vuotta sitten esikoisensa julkaissut Susiluoto sekä 2021 debytoinut Valkama. Suomen Kirjailijaliitto"
(Meri Valkama on ollut esillä mediassa viime aikoina Parnassossa ilmestyneen kritiikin myötä. Kritiikissä muun muassa väitettiin Valkaman isän kuolleen, vaikka tämä on vielä Valkaman mukaan elossa. Valkaman mukaan Parnasson kritiikin oikaisu oli puutteellinen: lisää esim. Helsingin Sanomissa. Matti Kangaskoski on runoilija, kirjailija, esiintyjä sekä kirjallisuuden ja filosofian tutkija.)


12.0012.30 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Kirjailija salakuuntelijana
Laura Manninen, Antti Tuuri, haastattelijana Niina Repo
"Millaisia elementtejä omasta elämästään ja ympäristöstään kirjailija voi poimia? Mistä löytää aiheita kirjoittamiseen? Saako kirjailija kirjoittaa myös läheisten elämästä ja mihin kirjailijalla on oikeus? Suomen Kirjailijaliitto"
(Laura Manninen on kirjailija, jolta on tänä vuonna ilmestynyt kirja Viimeinen sulkee verhot. Antti Tuuri on palkittu kirjailija, jonka tunnetuimpia teoksia ovat esimerkiksi Talvisota (1984) ja Pohjanmaa (1985). Niina Repo on kirjailija, sanataideohjaaja ja Turun yliopiston luovan kirjoittamisen yliopisto-opettaja.)


12.3013.00 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Äänikirjat ja raha
Tiina Raevaara, Antti Tuomainen, haastattelija Taina Haahti
"Äänikirjojen suosio on lisääntynyt räjähdysmäisesti, mutta näkyvätkö kuuntelut kirjailijan kukkarossa? Kirjailijaliitto selvitti äänikirjapalkkioiden kehitystä kesällä 2022. Suomen Kirjailijaliitto"
(Tiina Raevaara (FT) on kirjailija ja tietokirjailija. Antti Tuomainen ja Taina haahti ovat kirjailijoita.)


14.3015.00 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Kysy kirjailijalta!
Tuuve Aro, Jyri Paretskoi, Juhani Karila, haastattelija Paula Havaste
"Jumalaisen inspiraation kosketus vai perä penkkiin -metodi? Viina, villasukat ja sydänveri? Mitä olet aina halunnut tietää kirjailijan työstä? Tuo kysymyksesi Kirjailijaliiton osastolle 6K58 ja kysymme sen lavalla kirjailijoilta. Suomen Kirjailijaliitto"
(Tuuve Aro on viisi novellikokoelmaa, kolme romaania ja kaksi lastenromaania kirjoittanut kirjailija. Jyri Paretskoi on kirjailija sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Juhani Karila on kirjailija, joka on voittanut J. H. Erkon kirjoituskilpailun vuonna 2010. Paula Havaste on erityisesti historiallisia romaaneja kirjoittava kirjailija.)


15.0015.30 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Onko kirjallisuudella sukupuolta?
Elina Rouhiainen, Taneli Viljanen, haastattelija Anni Nupponen
"Millaisia keinoja kirjailija käyttää sukupuolen kuvaamiseen? Onko tarinan päähenkilöllä ylipäätään oltava sukupuolta? Rouhiainen ja Viljanen kertovat, miten he ovat kirjoittaneet sukupuolen moninaisuuden teoksiinsa. Suomen Kirjailijaliitto"
(Elina Rouhiainen on etenkin kirjasarjoistaan Susiraja ja Väki tunnettu lasten- ja nuortenkirjailija. Taneli Viljanen on muunsukupuolinen kirjailija ja äänitaiteilija. Anni Nupponen on etenkin fantasiaa, steampunkia ja scifiä kirjoittava kirjailija.)


15.3016.00 Töölö  Suomen Kirjailijaliitto: Mistä True crime ammentaa?
Tapani Bagge, Ansu Kivekäs, haastattelija Ville Hytönen
"Onko True crime dokumentaarista viihdettä vai taidetta, joka leikkii todellisuuden elementeillä? Mikä osuus true crimesta on fiktiota? Suomen Kirjailijaliitto"
(Tapani Bagge on jo 80-luvulta päätoimisesti kirjoittanut kirjailija, jonka kirjoihin kuuluu ainakin jännitystä ja lastenkirjoja. Ansu Kivekäs on kirjailija ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Ville Hytönen on runoilija ja kirjallisuusalan vaikuttaja.)


16.0016.30 Töölö  Suomen Kirjailijaliitto: Suuret rakkauskertomukset
Viggo Wallensköld, Nina Honkanen, haastattelija Riikka Pulkkinen
"Mitkä suomalaiset rakkauskertomukset ovat tehneet kirjailijoihin suurimman vaikutuksen ja miksi? Kirjailijat keskustelevat kirjallisuuden rakkauskuvauksista. Suomen Kirjailijaliitto"
(Viggo Wallensköld on taidemaalari ja kirjailija. Nina Honkanen on kirjailija ja toimittaja. Riikka Pulkkinen on kirjailija, jonka toinen romaani Totta on ollut Finlandia-ehdokkaana ja saanut kansainvälistä huomiota.)


16.3017.00 Töölö — Suomen Kirjailijaliitto: Miten kirjani saivat nimensä?
Kirsti Ellilä, Joni Pyysalo, haastattelija Karoliina Timonen
"Kirjailijat puhuvat usein teoksista omina lapsinaan, mutta mitä kirjailijat ajattelevat teostensa nimistä? Miten ja missä vaiheessa kirjan nimi syntyy ja kuinka paljon kirjailija voi vaikuttaa teoksen nimivalintaan? Suomen Kirjailijaliitto"
(Kirsti Ellilä on kirjailija. Joni Pyysalo on kirjailija, kirjallisuuskriitikko ja kulttuuritoimittaja. Karoliina Timonen on kirjailija ja kääntäjä.)


16.3017.30 Kruununhaka  Tietokirjaraati
Kaarina Hazard, Holle Holopainen, Jussi Lähde, Anna-Stina Nykänen, juontaja Anne Rutanen
"Tietokirjaraati ruotii viittä ajankohtaista tietoteosta. Suomen tietokirjailijat ry"
(Kaarina Hazard on vapaa kirjoittaja ja näyttelijä. Heimo "Holle" Holopainen on muusikko, radioääni, televisiokasvo ja käsikirjoittaja. Jussi Lähde on toimittaja ja kirjailija. Anna-Stina Nykänen on Helsingin Sanomien toimittaja. Anne Rutanen on Suomen tietokirjailijat ry:n viestintäpäällikkö.)


16.3017.00 Töölönlahti  Voiko äänikirjaa julkaista printtinä?
Aleksi Pöyry, Emmi-Liia Sjöholm, Laura Arffman
"Kustannusalan murros puhuttaa edelleen ja vuoden 2022 aikana on ilmestynyt runsain mitoin ääni edellä kirjoitettuja ja suunniteltuja teoksia. Miten ensisijaisesti äänikirjaksi kirjoitettu teos taipuu printtiin? Storytel"
(Aleksi Pöyry on Storytelin kustannuspäällikkö, Emmi-Liia Sjöholm on kirjailija, jolta on juuri julkaistu romaani Virtahevot. Laura Arffman on urheilutoimittaja.)


18.0018.30 Töölönlahti  Tähtivaeltaja-podcast live! — Mikä on spefissä in ja out vuonna 2022?
Jukka Halme, Aleksi Kuutio
"Tähtivaltaja-Podcastin juontajat Halme ja Kuutio keskustelevat siitä mitä kuuluu spekulatiiviselle fiktiolle syksyllä 2022. Onko pandemia muuttanut spefiä, entä Ukrainan sota? Helsingin Science Fiction Seura, Helsingin Yliopiston Science Fiction Klubi"


19.0019.30 Kallio — Turun ja Helsingin Kirjamessut: Mistä nyt ei puhuta ja kirjoiteta?
Vilja-Tuulia Huotarinen, Tiina Poutanen, Ville Blåfield
"Turun Kirjamessujen ja Helsingin Kirjamessujen yhteisohjelmassa jatkuu Turun Kirjamessuilla alkanut keskustelu: Mistä nyt ei puhuta ja kirjoiteta? Kuvataiteilija Tiina Poutanen maalaa keskustelun. Turun Kirjamessut, Helsingin Kirjamessut"
(Vilja-Tuulia Huotarinen on kirjailija ja Turun Kirjamessujen tämän vuoden ohjelmajohtaja. Ville Blåfield on viestintäalan vaikuttaja ja Helsingin Kirjamessujen tämän vuoden ohjelmajohtaja.)


Sunnuntai

10.3011.00 Kallio — Autofiktiota taiteilijaelämästä
Jussi Moila, Emma Kantanen
"Millaista autofiktiota syntyy taiteilijaelämästä? Näytelmä-kirjailija Moilan ja peligraafikko-kuvittaja-kirjailija Kantasen romaaneissa koetaan luovan työn tuskaa, kohdataan taiteellisia kriisejä ja pohditaan mielenterveyden järkkymistä. Gummerus"


11.3012.00 Kruununhaka — Maailmoja muovaamassa — Kuinka käsikirjoittaja luo tv-sarjan maailman?
Atte Järvinen, Mia Ylönen, Mikko Pöllä, Tatiana Elf, haastattelija Anna Brotkin
"Paneelikeskustelussa kotimaiset käsikirjoittajat keskustelevat tv-sarjojen luomisesta. Mistä käsikirjoittaja lähtee liikkeelle konseptia luodessaan? Kuinka henkilöhahmot, genre, dialogi, juonet, tyyli ja sarjan koko maailma tarkentuvat kirjoitusprosessin aikana? Sunklo, Suomen Näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat"
(Atte Järvinen on ohjaaja ja käsikirjoittaja. Mia Ylönen on käsikirjoittaja ja tuottaja. Mikko Pöllä on käsikirjoittaja ja televisiotuottaja. Tatiana Elf on käsikirjoittanut draamaa ja realitya. Anna Brotkin on komediaan erikoistunut käsikirjoittaja.)


14.0014.30 Töölönlahti — Tietotyön taidot — Teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi / Mieletöntä, Anja Snellman! -podcast
Sanna Aulankoski, haastattelija Anja Snellman
"Kirjassa syvennytään tietotyön koettelemiin mielen mekanismeihin: motivaatioon, ajatteluun, tunteiden säätelyyn, tiedostamiseen ja toiminnanohjaukseen. Miten pidän yllä kognitiivista suorituskykyäni ja pysyn terveenä? Duodecim"
(Sanna Aulankoski on psykologi, jolta on tänä vuonna julkaistu teos Tietotyön taidot — Teoriaa ja tehtäviä sujuvan työskentelyn tueksi. Anja Snellman on kirjailija, toimittaja ja terapeutti Mieletöntä, Anja Snellman! -podcastin takana. Snellmanin esikoisteos Sonja O. kävi täällä julkaistiin 1981, ja sitä pidetään Snellmanin kirjallisena läpimurtona.)


16.3017.00 Kruununhaka — Feature! — Kirjoittamisen mestarikurssi
Jaakko Lyytinen, Sonja Saarikoski, Anu Silfverberg, haastattelijat Reetta Räty ja Olli Seuri
"Feature! auttaa kirjoittajaa nousemaan uudelle tasolle. Palkitut journalismin tekijät Räty ja Seuri haastattelevat tärkeimmistä kirjoittamisen opeistaan ja vinkeistään Lyytistä, Saarikoskea ja Silfverbergiä. Teos"
(Jaakko Lyytinen on Helsingin Sanomien toimittaja. Sonja Saarikoski on toimittaja. Anu Silfverberg on toimittaja ja kirjailija.)


17.0017.30 Töölö — Vuoteni Finlandia-voittajana
Jukka Viikilä, Anne-Maija Aalto, Osmo Tapio Räihälä
"Vuoden 2021 Finlandia-voittajat Viikilä, Aalto ja Räihälä kertovat Finlandia-vuodestaan. Mikä muuttui voiton myötä? Mitä vuosi toi tullessaan? Kirjailijat paljastavat myös tämän vuoden merkittävimmät lukukokemuksensa. Suomen Kirjasäätiö"Unohtuiko jotain, tai kirjoitinko jonkun nimen väärin? Mitä sinä odotat eniten Kirjamessuilta? Saa kommentoida! 
Kuvassa Helsingin Kirjamessujen messulehti. <3
Kommentit

Suositut postaukset